tiistai 27. syyskuuta 2011

Onko koirani kipeä

Tässä olen nyt melkein viikon pohtinut onko koira kipeä ja jos on, mikä sillä on. Kuitenkin tuntuu että ihan tervehän tuo on. Ulkona juoksee, nuuskii, tekee tarpeensa ja on innokas. Sisällä Oliver vain nukkuu, välillä leikkii vähän. On myös yhden naapurin mukaan alkanut itkemään yksin ollessaan. Ollaan myös pitkäänkin oltu ilman pissoja sisään. Kuitenkin nyt parin päivän aikana Oliver on taas pissaillut sisään. Minun sänkyyni ja tänään 2x ihan outoon paikkaan. Yleensä pissailu on sellaista "merkkailua" ollut eli jotain vasten. Nyt molemmat pissat ovat olleet keskellä lattiaa eri kohdissa. Myöhempi pissa oli myös todella tummaa. Tämä hämmentää, koska tultiin aamulenkiltä vajaa 2 tuntia sitten -joten varsinaista hätää Oliverilla ei pitäisi olla.
Koira on myös todella lämmin. Noiden viimeisimpien pissojen jälkeen heräs epäilys esim. pissatulehduksesta.

Tietenkin vien koiran pian lääkärille, mutta vielä tänään seurailen tilannetta. Lähinnä ulkotilanteita jne, koska en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota esim. ulos pissaamiseen. Onko se vaikeaa, kivuliaan oloista, tuleeko sieltä ylipäätänsä pissaa. Ja kuten aina, nämä rahanmenot iskevät aina silloin kun raha on tiukalla. Tässä on meillä muuttoa edessä ja raha-asiat muutenkin solmussa. Pitää kuitenkin jostain repiä rahaa koiran terveyteen -tietenkin. Onneksi on vakuutus.

Noh niin kuten mainitsin meillä tosiaan olisi muutto tulossa. Huomenna saadaan tietää tarkemmin, että onko muutto nyt lokakuussa vai koska. Tänne ei kuitenkaan enää haluta jäädä, vaikka naapurusto on mitä ihanin. Muuton yhteydessä sitten katsotaan taas tuota yksinoloa. Olen ajatellut hankkia DAP-pannan alkuun, sekä tietysti kaikkia virikkeitä. Uusi paikka on aina jännittävää kaikille.

Että tämmöisiä pohdintoja tänne tällä kertaa.

3 kommenttia:

  1. Pakko oli laittaa kommenttia, sillä Oliverin "oireet" kuulostavat todella paljon oman mäyräkoirani Aimon käytökseltä. Aimo on nelivuotias, täysin sisäsiisti uros, mutta kärsii (nykyisin tosin jo melko vähäisissä määrin) eroahdistuksesta. Yksin jäädessään kuitenkin itki perheen perään ja vaikka oltaisiin käyty juuri ennen yksin oloa heittämässä pitkäkin lenkki, saattoi sisälle päästä useatkin hätäpissat, ellei jopa enemmänkin. Muutoin pidättäminen onnistui vaikka kellon ympäri. Yksin ollessa Aimo ei myöskään pystynyt rauhouttumaan, mutta heti kun joku on kotona, koira suorastaan "sammui" sänkyynsä, kun pystyi lopettamaan stressaamisen. Ulkona virtaa kuitenkin taas riitti.

    Meillä ollaan kuitenkin päästy harjoittelemalla todella hyvin näistä kaikista eroon; vieläkin Aimoa vähän jännittää jäädä yksin kotiin ja oven taakse saattaakin jäädä vinkuva koira. Tauoton haukkuminen ja hätäpissat ovat kuitenkin jääneet jo taakse, jopa nyt uudessa kodissa. Netistä löytyy monista koirablogeista ja -sivustoilta paljon hyviä vinkkejä, jos eroahdistus oikeasti vaivaa, sekä varmasti omassa blogissaan huutelemalla apua, monet tulevat varmasti kertomaan omia kokemuksiaan (allekirjoittanut etunenässä!)

    Oikeinoikein isot tsempit teille, oli ongelmana sitten eroahdistus tai (toivottavasti ei!) joku muu sairaus! :)

    VastaaPoista
  2. Moi! Kiitos kommentista. Oon varmaan ilmaissut itseäni väärin tai jotenkin, kun tarkoitin että tuo pissaaminen on ollut niin että ollaan kotona. Ihan normaali arkea vietetty. Siksi siis huoli tuosta onko koira kipeä. Juo myös erityisen paljon kun pistin asian merkille.
    Ja vaikka oltais oltu koko päivä kotona on koira uninen ja vetämätön.

    Sitten tuohon itkemiseen:

    Meiltä lähti aiemmin toinen koira vanhemmilleni, jonka jälkeen on ollut tuota itkua. Tosin touhuilee täällä paljon kun on yksin, eikä itkua aina edes ole. (Rappukäytävä stalkkaus ;))
    Joskus on pahempana, joskus on ihan hiljaa. Eli tosi vaihtelevaa. Kun on yksin ei ole pissoja sisällä tai vastaavaa. Mutta tosiaan kun uuteen kotiin nyt muutetaan ni saattaa himpun tuota itkumista olla enempi. Sen näkee sitten.

    Kiitos kuitenkin kovasti kommentistasi :)

    VastaaPoista
  3. Noniin, osaan siis lukea ajatuksella taas! ;D mutta asian ollessa noin, kuulostaakin jo joltain muulta kuin eroahdistuksen tuomalta hätäpissalta. Mieleen tulisi ekana noilla oireilla virtsatietulehduksen lisäksi sokeritauti tai jotain häikkää munuaisissa. Jälkimmäisten takia kannattaakin käydä eläinlääkärillä myös siinä tapauksessa, että virtsaaminen ei vaikuttaisikaan kivuliaalta. Isoiso toive kuitenkin, ettei olisi mitään vikaa tai mahdollisesti "vain" virtsatietulehdus! :)

    Ja DAP:sta sen verran vielä (että saisin Edes Jotain asiaan kuuluvaakin tänne...), niin meillä on ollut haihdutin seinässä uudessa asunnossa ja siitä on selvästi ollut apua, vaikka ei tietenkään ole koko ongelmaa poistanut. Mm. juuri viime viikolla oli päässyt loppumaan muutamaksi päiväksi ja niinä päivinä yksin oleminen oli taas kummasti vaikeampaa.

    VastaaPoista