torstai 22. huhtikuuta 2010

Ensimmäinen eläinlääkäri reissu!


Oliver kävi eilen ensimmäisissä rokotuksissaan. Kaikki kunnossa, paitsi paino jota saisi tulla lisää. Oliver painaa nyt vain 3kg. Kasvattajaan olin yhteyksissä ja kaikki muut sisaruksista ovat 4,5kg paikkeilla. Olen ruokkinut Oliveria ruokapussin kyljessä olevien ohjeiden mukaan, mutta se ei riitä. Niin aktiivinen vipeltäjä tuo kuitenkin on. Nyt aletaan sitten antamaan lisukkeita. Kaapissa on nyt rasvaista jauhelihaa ja kermaviiliä. Toivottavasti painoa alkaa nyt tulla.
Tänään meillä on muutenkin vietetty lepopäivää huonon sään vuoksi. Ulkona käydään pikaisesti, eikä Zediäkään huvita sen enempää tehdä muuta kuin nukkua. Tuossa ne nytkin sängyllä nukkuvat vierekkäin.
Myös tehotreeniä aletaan nyt tuon seisomisen kanssa. Huomaa, että omistaja on ollut hivenen laiska, kun koira ei oikein muista mitä siltä haetaan takaa ja seisominen ei ole alkuunkaan sellaista kun pitäisi. Hampaitakaan ei ole enää kiva näyttää. Siispä tehotreeniä vain. Päivittäin siis useita kertoja pöydälle seisomaan ja hampaat katsotaan aina kun mahdollista. Onneksi tuo on vielä niin pieni, että kyllä tässä saadaan se seisominen ja hampaiden näyttäminen toimimaan. Hiljalleen aletaan sitten kävelyä harjoitella. Toistaiseksi se on turhaa, kun poika ei tykkää pahemmin vieläkään hihnassa kulkea, mutta aikaahan tässä on!
Eikö ole muuten komea paita pojalla? Zedin vanhoja. Jäänyt jo isommalle pieneksi, mutta melko passeli Oliverille. Menee vielä ainakin jonkin aikaa ja on hyvä näillä kylmemmillä päivillä.
Ajattelin tähän myös vastata kysymykseen ikävöinnistä ja nukkumisesta. Oliver on nukkunut toisesta viikosta eteenpäin todella hyvin. Iltaisin menee 22. aikaa nukkumaan ja herää aamulla 8.00 aikoihin. Ilman häiriötä nukkuu siis koko yön. Aamulla herättää nyt on hätä - itkuun ja sitten on kiire juosta.
Ikävöinyt ei ole kotiinsa ollenkaan ja vieraissa paikassakin nukkuu yönsä. Olemme muutaman yön olleet ystäväni luona, eikä sielläkään ongelmia. Ystävälläni on siis pk. mäyräkoira Tami (13vk).
Eroahdistusta tuolla ei ole. Usein poika jää nukkumaan kun Zedin kanssa mennään ulos tai sitten leikkimään Zedin kanssa, kun itse olen asioilla. Mitään harjoituksia ei kuitenkaan olla tehty.
Sisäsiisteyskin alkaa hiljalleen tulla selväksi. Ulos tehdään aina edes jotain ja kokoajan vähemmän vahinkoja sattuu sisälle. Meillä ei oikeastaan ole enää edes papereita lattialla, kun niin vähän niitä vahinkoja sattuu.

Ja Zedikin siis kävi eläinlääkärissä. Verikokeista selvisi, että pojalla on kohonnut hemoglobiini ja alhaiset valkosolu arvot. Ne korjaantuvat itsestään, mutta saattavat aiheuttaa stressiä. Se ei kuitenkaan selitä outoa käytöstä. Konsultoin asiasta Zedin ihan omaeläinlääkärin kanssa. Hänestä Zedillä on välillä aiemminkin ollut outoa käytöstä, joten puoltaisi päänkuvausta. Toinen lääkäri suositteli meille DAP-haihdutinta ja sellainen onkin hankinta listan ykkösenä. Jos tästä ei ole apua mennään kuvauttamaan pää. Haluan todella selvittää kaiken mahdollisen pois. Zedin muuttunut käytös on kuitenkin hyvin radikaalia. Mutta se siitä. Toivottavasti syyt selviää ja pääsen nauttimaan poikien kanssa vielä mooonista vuosista!

3 kommenttia:

  1. Jos Zedi vain hakee huomiota uuden tulokkaan myötä ;) Tuskin... Eiköhän tilanne selviä!

    Teillähän on mennyt tosi hienosti! Kiva kuulla :)

    Onko koirilla vakuutukset? Meidän lomake odottaa toistaiseksi tarpeettomana :/

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että tilanne selviää. Zedin käytös on kyllä sellaista, että en usko olevan pennusta johtuvaa. :)
    Meillä on tosiaan mennyt hyvin. Vielä kun painoa saisi!

    Zedillä ei ole vakuutusta, mutta Oliverilla nyt on! Kantapään kautta oppii ;)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti Zedin tilanne selviää, eikä ole mitään vakavaa! :)
    Oliverilla alkaakin sitten oikein lokoisat päivät, kun saa herkkuja yllin kyllin, vaikka eihän se kivaa ole lihottaa tai laihduttaa koiraa, mutta tietysti mieluummin noin päin kuin laihdutuskuurille :)

    VastaaPoista