tiistai 1. toukokuuta 2012

Takapakkia ja mettäläisiä

Niin siinä sitten kävi, että "itku pitkästä ilosta". Meillä ei enää vesi toimi ollenkaan, joten emme ole sitä enää käyttäneet kuin satunnaisesti. Ollaan kyllä nameja roudattu mukana ja olen syöttänyt Oliverille namia kun koen että koira on tarpeeksi (lue todella) kaukana. Oltiin eräs ilta pitkällä iltalenkillä satamassa, jossa Oliver osasi käyttäytyä yllättävän hyvin. Joillekin haukkui ja joillekin ei. Tosin se oli vain hetken hurmaa. Ollaan tässä yritetty ongelmakoirakouluttajan kanssa löytää sopivaa päivää mikä sopisi meille molemmille. Ei vaan tunnu aikataulut kohtaavan ja aina on jommalla kummalla menoa tai muuta siinä sitten. Mutta ei lannistuta. Uusilla keinoilla sitten vain eteenpäin, ehkä tuo joku päivä osaisi ohittaa ilman haukkumista. Tänään käytiin vähän metsällä kuvaamassa. Valitettavasti Oliver on metsässä turhankin eloisa, eli useasta otoksesta huolimatta onnistuneita kuvia on vain muutama:
Jaa bloggeri ei jaksa ladata kuvia enempää. No jätetään ne sitten muita postauksia varten.

2 kommenttia:

 1. Oletko miettinyt, että opettaisit Oliverille jonkun korvaavan käytöksen ohituksiin? Esimerkiksi istuminen. Treenaatte istumisesta todella vahvan ja pistät Oliverin istumaan (aluksi toki niin pitkän välimatkan päähän ettei se ala rähjäämään), kun koirakko kulkee ohi.

  Vesisuihkut on vähän huono keino hoitaa ongelmakäytöstä, sillä yleensä niiden teho laskee tai pahimmassa tapauksessa koira yhdistää vesisuihkun aiheuttaman ikävän tunteen ohi kulkevaan koiraan, jolloin ohituksista tulee koiralle vielä ikävämpi asia.

  Meillä auttoi Maurin ohituksiin ihan pelkästään se, että korkeintaan lausuttiin tiukkaan sävyyn ei (ennen rähjäämisen alkamista) ja jatkettiin matkaa ilman mitään kommervenkkejä. Jos ohitus onnistui, Mauri sai kehuja ja namia.

  Ohitustilanteista kannattaa tehdä koiralle mahdollisimman neutraaleja tilanteita. Mitä tyynempi on omistaja, sitä helpommin koirankin on olla. :)

  Ei nyt millään pahalla, mutta jos ongelmakoirakouluttaja opettaa ohittamaan koiria vesipyssyjen kanssa, vaihtaisin kouluttajaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kiitos kommentistasi :)

   Ollaan Oliverin kanssa kokeiltu korvaavia toimintoja. N. 1½ vuotta olen kantanut namia lenkillä ja yrittänyt vaikka ja mitä keinoja. Istumista, katsomista, menty pois päin, käsketty seuraamaan jne. Täysin turhaan. Oliver kiihtyy jo pelkästään koiran hajusta, joten sitä on todella vaikea saada kiinnittämään huomiota namiin. On tosiaan yritetty.

   Itse olen niin lopussa itse tilanteeseen, että sen kanssa ettei minulla ole keinoja enää. Olen valmis kokeilemaan lähes mitä tahansa (en kuitenkaan selätystä tai muuta Cesar Millan tyyppistä kohtelua). Olen aiempien koirien kanssa kiertänyt koirakouluissa ja nekin keinot on kokeiltu. Olisi ihanaa, jos täällä Lahdessa olisi joku koira seura missä olisi harkat kerran viikossa ja pidempään kuin 4 kertaa mutta ei ole.

   Sama, ettei täällä ole ongelmakoirakouluttajiakaan kuin pari hassua. Oikeastaan nopeasti katsottuna 3, joista 1 on todellakin puistattava tapaus.

   Teoriassa tiedän mitä ohittamisessa pitäisi tehdä. Kuinka siitä pitäisi tehdä koiralle mahd. mielyttävä kokemus jne.
   Tuntuu vaan niin toivottomalta ettei 1½ vuodessa saada mitään tuloksia vaikka tekisi mitä. Aina samalla tavalla ja ollaan aloitettu niin että koirat on tosi kaukana jne. Silti tuo rähjää ja huutaa. Ei vain hauku vaan kiljuu. Kyllä mä tiedän että sitä pelottaa todella paljon, kun kaksi kertaa on koira päässyt käymään päälle.

   Mutta niin, kiitos kommentista. Mukava on kuulla vinkkejäkin. :)

   Poista