lauantai 29. tammikuuta 2011

Yksi vuotta!!

Oliver täytti tiistaina 25.1.2011 huimat 1 vuotta. Kasvanut on kovin, mutta rintakehää vielä odotellaan. Onhan tässä aikaa, eikä pojalla ole mikään kiire kasvaakaan. Mieleltään on kuitenkin aikuistunut, mutta on joissakin asioissa hyvinkin pentumainen. Synttäreitä meillä tosiaan vietettiin silloin tiistaina. Kylässä kävi eräs ystäväni, joka toi Oliverille oikein hienoja lahjoja. Tosin lelu on jo useassa osassa... Koirat saivat pedigreen ruokaa ja me ihmiset nautittiin mutakakusta ja kerma kahveista. Illasta käytiin sitten vain 30 min lenkki, kun onnistui sää olemaan hyvinkin kipakka ja miinusta täällä oli siinä 20 asteen tietämillä.

Tähän väliin voisi laittaa muutamia kuvia. Pentukuva vertailuja ja sitten vähän synttäri fiiliksiä. :)

Hm... En saanut niitä nyt vierekkäin, joten olkoot noin. Ensimmäisessä kuvassa Oliver on n. 8vk vanha ja uudessa vuoden. Hieman kyllä tossa aikuisiän poseerauksessa on kulmaukset pielessä (turhan liukas silityslauta), vähän kun on kiireessä otettu.


Hmm... Nää kuvat menee nyt ihan omituisesti. Eikä ihme, kun tälläinen ihan pöllö täällä on jättäny ton "oikean reunan" päälle. o_O

Pari kasvokuvaa. Toisessa Oliver on todella todella nuori, en yhtään muista oliko joku 4-5vk vai miten. Kasvattajalta saatu ja toinen on vuoden iässä jälleen.

Sitten muutama kuva synttäreistä. Suurin osa kuvista oli täysin suhruisia kun poika juoksi niin onnellisena uusien lelujen kanssa... Pari ihan ok kuvaa sain kuitenkin napattua:


Oliver sai siis lahjaksi kuvassa olevan majavan. Sellanen pallomainen mikä pitää hauskaa ääntä. Ei sitä perusvinkumista. Sisällä on kai joitain kuulia tms mikä tuo mieleen oravan tai vastaavan jyrsiän kurkutusta. Häntä ja korvat tuolta on lähtenyt, muuten on hyvin kestänyt. Oliver sai myös sellaisen vinkuvan helistintä muistuttavan vinkulelun, joka on nyt kahdessa osassa ja vinkurasia historiaa. Sääli sinänsä kun niin siihen tykästyi.
Ensi viikolla lähden soittelemaan helmikuulle rokotusaikaa ja käydään ostamassa uusi säkki ruokaa. Alkaa tuo 15 kg olla ihan loppumaisillaan. Me ollaan Zedin kanssa siirrytty myös Eucanubaan ja se on tehnyt vain hyvää. Välillä lisänä on myös rakaa lihaa ja muita lisukkeita, aina kun vaan kaupasta sattuu eläinhyllyltä palalihaa lähtemään mukaan. Pitäisi selvittää minne Kennel Rehun rekka täällä jättää ni saisi halvemmalla enemmän.

Mutta huoh. Oliver on kyllä sellainen merkkaaja sielu. Pitäisi poikapöksyt myös ostaa, kun merkkailee. Ollaan saatettu juuri tulla pitkältäkin lenkiltä ja poika nostaa koipea keittiön pöytää vasten. Vaikka ollaan millä "pissin karkottimilla" pesty ja tehostettu ei auta. Keinot alkaa olla lopussa, siispä seuraavaksi edessä poikapöksyt. Tosin nyt muutamana päivänä ollaan aika pienillä vahingoilla selvitty. Ainakaan en ole vakipaikoilla pissoja nähnyt. Oliver on kuitenkin tajunnut että ulos tehdään tarpeet. Eli ei pidättele sisään vaan samantien kun ulos pääsee ni nostaa jalkaa. Ja tosiaan ollaan saatettu olla pari tuntia ulkona ja 15 min on pissat sisällä. Minusta se viestittää aika puhtaasti merkkailusta. En usko että tuolla mitään tulehdusta on. Ei ainakaan mitään töhnää eritä tms. Sinällään vaiva on tosi inhottava, sillä meidän vanhempi koira on myös lurauttanut pari kertaa Oliverin pissojen päälle. Ihanaa tämä poikakoiran omistaminen...

Myös muita koiria pelätään vieläkin ja haukutaan oikein mahtavalla äänellä. Ollaan yritetty melkein kaikkea : namia, lelua jne. mutta silti vaan haukkuu. Mutta jälleen kerran on nyt ihan tässä viikon sisällä ollut että ei olekaan haukkunut ollenkaan vaan kävellyt reippaasti ohi. Yleensä koira/t ovat olleen tien toisella puolella... Ihan ohi ei vielä päästä kuitenkaan.
Mutta kokoajan harjoitellaan ja edetään, vaikka sitten ihan vähän vaan.

Ulkoasua hieman kohentelin. Onko parempi vai huonompi?
Ensi kerralla luvassa varmaan vähän ulkoilua, uusia kuvia, rokotus juttuja ja näyttely suunnitelmia.

3 kommenttia:

  1. Onnittelut Oliverille! Hieno rajapyykki tää eka synttäri, sitä tuntee koira ihan kuin aikuistuneensa :)
    Mahtava nessukuva blogin alussa!

    VastaaPoista
  2. Isot synttärionnitellut!
    Komea 1-vuotias siellä :)
    Ja minäkin tykkään tuosta bannerin kuvasta :)

    VastaaPoista