tiistai 27. syyskuuta 2011

Onko koirani kipeä

Tässä olen nyt melkein viikon pohtinut onko koira kipeä ja jos on, mikä sillä on. Kuitenkin tuntuu että ihan tervehän tuo on. Ulkona juoksee, nuuskii, tekee tarpeensa ja on innokas. Sisällä Oliver vain nukkuu, välillä leikkii vähän. On myös yhden naapurin mukaan alkanut itkemään yksin ollessaan. Ollaan myös pitkäänkin oltu ilman pissoja sisään. Kuitenkin nyt parin päivän aikana Oliver on taas pissaillut sisään. Minun sänkyyni ja tänään 2x ihan outoon paikkaan. Yleensä pissailu on sellaista "merkkailua" ollut eli jotain vasten. Nyt molemmat pissat ovat olleet keskellä lattiaa eri kohdissa. Myöhempi pissa oli myös todella tummaa. Tämä hämmentää, koska tultiin aamulenkiltä vajaa 2 tuntia sitten -joten varsinaista hätää Oliverilla ei pitäisi olla.
Koira on myös todella lämmin. Noiden viimeisimpien pissojen jälkeen heräs epäilys esim. pissatulehduksesta.

Tietenkin vien koiran pian lääkärille, mutta vielä tänään seurailen tilannetta. Lähinnä ulkotilanteita jne, koska en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota esim. ulos pissaamiseen. Onko se vaikeaa, kivuliaan oloista, tuleeko sieltä ylipäätänsä pissaa. Ja kuten aina, nämä rahanmenot iskevät aina silloin kun raha on tiukalla. Tässä on meillä muuttoa edessä ja raha-asiat muutenkin solmussa. Pitää kuitenkin jostain repiä rahaa koiran terveyteen -tietenkin. Onneksi on vakuutus.

Noh niin kuten mainitsin meillä tosiaan olisi muutto tulossa. Huomenna saadaan tietää tarkemmin, että onko muutto nyt lokakuussa vai koska. Tänne ei kuitenkaan enää haluta jäädä, vaikka naapurusto on mitä ihanin. Muuton yhteydessä sitten katsotaan taas tuota yksinoloa. Olen ajatellut hankkia DAP-pannan alkuun, sekä tietysti kaikkia virikkeitä. Uusi paikka on aina jännittävää kaikille.

Että tämmöisiä pohdintoja tänne tällä kertaa.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Syksy katsaus

Niin on ilmat taas viilentyneet ja illat pimentyneet, se on syksy taas täällä. Päivä päivältä ollaan lähempänä talvea, mikä ei minua kauheasti innostuta. Talveksi pitäisi tuolle mäyrikselle hankkia uusi haalari. Mieluiten hihallinen, helposti pestävä / kunnossa pidettävä ja lämmin. Tietysti plussaa olisi helppo pukea päälle. Hintakin saisi olla sopiva, mutta en siitä tinkaa kuitenkaan liikaa.

Me mentiin aika hyvin tuon viimeisen kalenterin mukaan. Tosin toiset match showt skipattiin koska satoi, eikä menty Lohjalle koska oltiin kipeitä. Kouvolan KV:ssä käytiin kääntymässä. Myöhästyttiin, matkassa sattui sata ja yksi "ei näin" -hetkeä, mutta arvostelu saatiin ja Oliver nappasi H:n. Ei sillä, minusta tuo on vaan kaikkein komein mäyris, vaikka eräs tuomari luonnehtikin Oliveria seuraavasti: helttakaulainen, lättäjalkainen lörppöhuuli.

Muuten ollaan aika pitkälti oltu kotona vaan, eikä viitsitä vilkaista näyttelyihin päinkään kuin vasta ensi vuonna. Niissä on ihan mukava käydä koiran kanssa pyörähtämässä vaikkei mitään tulosta tulisikaan. Ollaan me kyllä vähän valloitettu maailmaa auton kera. Oliverin kanssa on niin helppo matkustaa, että se on mukava ottaa mukaan. Joskus lähdetään siis vain auton kanssa päristelemään ympäri maita ja mantuja. Käydään jossain kävelemässä ja ihmettelemässä. Usein meillä iltaisin on sitten unelias mäyräherra.

Myös ohitusten ja koirapelon kanssa ollaan jotenkin edistytty. Saatetaan matkalla nähdä useampi koira, mutta Oliver on hiljaa. Jännittynyt kyllä ja karvat pystyssä valppaasti, mutta namianamianamia -sillä saa ihmeitä aikaan. Tosin ihan varsinaiset ohitustilanteet on vieläkin vaikeita, vaikka nekin alkaa kovasti helpottua sitten siitä mitä olivat kun aloitettiin. Toisinaan tulee takapakkiakin että koko lenkki saattaa mennä rähjäämiseksi vaikka koira olisi 10m päässä. Pitää vaan jaksaa tsempata itsensä ja motivoida koira seuraavaa "kohtaamista" varten. Kyllä me vielä joskus saadaan tuo ohittaminen sujumaan, kuhan jaksaa siihen uskoa.
Meillä on nykyään se käytäntö, että käydään edes kerran päivässä "koirien ilmoilla" eli ei mennä metsään vaan kadulle. Ihan vain jotta voidaan harjoitella. Tosin vältän ruuhka-aikaa, kun se olisi jo koiran että itsensä kiusaamista. Ehkä sitten joskus... ;)

Nyt tuo nakki nukkuu tyytyväisenä. Se on ollut ihan hupsu piilotellessaan luita mattomyttyihin. Jotenkin huvittava katsoa sitä touhua. Kuvia tähän nyt ei tule, koska en ole saanut purettua kameraa vieläkään enkä ikuisuuden vanhoja kuvia halua laittaa.

Hyvää syksyä kaikille lukijoillemme!!